2014. február 7., péntek

Török Gasztroforgatag

füstölt padlizsán, bárány, zöldpaprika, hagyma, lencse, bab, paradicsom, fokhagyma, uborka, petrezselyem, köménymag, feketebors, paprika menta és az isteni kávé. Te jó ég mennyi zöldség és isteni fűszer. 



Ha eddig azt hitted, hogy a török gasztronómia csak a dönerből és mézes baklavából áll akkor ajánlom, hogy bandukolj el a Budapesti Török Kulináris Központba egy csodás keleti utazásra. Garantáltan mind az öt érzéked feltámad és életre kel :)

mit? mikor? hol?


mit? török minibazár: török édességek, szárított gyümölcsök, dió, mogyoró, pörkölt csicseriborsó, tea, kávé, konyhai kiegészítők, filmek, gasztro est



mikor? Február 14: csak törökül tudóknak :( 

Budapesten élő török Séffel beszélgetés, a török gasztronómia rejtelmeiről


Február 15: gasztrokurzus török Séfünkkel  - megtanulhatod, hogyan készül az "Uralkodó kedvence" vagy a "Szultán pudingja" akkor ott a helyed.



Február 17: török filmvetítés - Dinnyehéjból hajót készíteni



Február 22: egész napos kerámia workshop



Február 28: egyedülálló török vacsora, aminek a keretében kis ízelítőt kapunk a török gasztronómiából.


hol?
Yunus Emre Enstitüsü - Budapest

1062 Bp, Andrássy út 62.


  


További info: https://www.facebook.com/yunusemre.budapest





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése