2014. február 1., szombat

Étterem - Petrus

PETRUS ÉTTEREMAz étterem mottója: "A mi előnyünk, hogy tudunk főzni."


Elsőre azt gondoltam, hogy na... ez egy kicsit erős. No, de üsse kavics menjünk el és nézzük, meg hogy mire fő ez a magabiztosság.

Azt kell, hogy mondjam a IX. kerület egyik büszkesége lehet ez az elképesztő jó hangulatú kis bisztro, ahova betérve garantáltan elfelejted, azt hogy Budapesten vagy. Inkább egy kis vidéki étterem hangulatát kelti, ahol elmenekülhetsz egy időre a nagyváros rohanó életétől.


Olyan érzés kerít hatalmába, mintha egy család életébe csöppentél volna bele, hiszen Fekete Zoltán a Séf - egyben tulajdonos - nagy álma vált valóra, egy családi vállalkozás keretében nyitotta meg saját éttermét.Amit tapasztaltam: laza stílus, kiváló alapanyagok, szakértelem, nagyi főztje ízek ötvözve a mai trendekkel.
No lássuk, hogy mi nyerte el a tetszésünket:
egy 3 fogásos menüt választottunk 6500 Ft-ért - ajándékba kaptunk 0,5 dl -t a ház borából

A ház ajándéka pecsenyezsír friss kenyérrel. Iszonyat cuki tálalása: mini befőttes üvegbe zárták a zsírt pecsenye husi darabokkal :)Az előétel: füstölt - grillezett padlizsán (saját füstölőben!) grillezett sajttal és zöldsalátával. FRENETIKUS!!! Érted? Elképesztő ízharmónia!!!

A másik tányéron mozzarella, bazsalikomhab, és zöldsaláta.Főétel
Konfitált bárányborda, burgonyával, gombával, zöldborsó pürével.A másik tányéron: malacságok - hurka, disznópofa (omlik a szádban, elképesztő) lencse, és céklasorry - a desszertről nincs fotó - addigra totál ki voltam purcanva, akkora adagokat adtak

egyébként a desszert madártej volt pisztáciával meghintve :)


Minden étel szerves részét képezte a petrezselyem, ami egyben az étterem logója is :)Menjetek el és egyetek egy finomat, kiváló alapanyagokból, barátságos környezetben. Szívből ajánlom Mindenkinek! :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése